IANR Roads Scholar Tour

Day 1 – Tuesday, July 29th

6:30 am	Board Bus, Hardin Hall North Parking Lot	
7:00 am	Depart for Beatrice [~ 1 hour drive time]	
8:00 am	Arrive at Homestead National Historical Park Location: 8523 NE-4, Beatrice, NE 68310	
9:00 am	Depart for Fairbury (~ 30-minute drive time)	
9:30 am	Tour of Knobel Seed Location: Fairbury, NE	
11:00 am	Depart for Harvard (~ 30-minute drive time)	
11:30 pm	Lunch at South Central Ag Lab Location: 851 US-6, Harvard, NE 68944	
12:00 pm	Tour of South Central Ag Lab	
1:15 pm	Depart for Holdrege (~ 1-hour, 15-minute drive time)	
2:30 pm	Tour of the Central Nebraska Public Power and Irrigation District Location: 415 Lincoln St, Holdrege, NE 68949	
3:30 pm	Depart for North Platte (~1-hour, 30-minute drive)	
5:00 pm	Tour of West Central Research Center Location: 402 W State Farm Rd, North Platte, NE 69101	
6:30 pm	Dinner at WCREEC	
8:00 pm	Depart for Hotel	
8:15 pm	Check-in at Hotel – Holiday Inn Express North Platte Location: 300 Holiday Frontage Rd, North Platte, NE 69101	
Day 2 – Wednesday, July 30 th		
8:00 am	Depart for Sutherland (~ 30-minute drive time)	

8:30 am	Tour of Paulman Farms
	Location: 32650 W Goedert-White Rd, Sutherland, NE 69165

10:00 am	Depart for Ogallala (~ 45-minute drive time, plus time change)
10:00 am MT	Tour of Lake McConaughy Location: 1475 NE Hwy 61 N., Ogallala, NE 69153
11:15 am MT	Depart for Whitman (~ 1-hour, 15-minute drive time)
12:30 pm MT	Lunch at Gudmundsen Sandhills Lab Location: 65091 Gudmundsen Rd, Whitman, NE 69366
1:00 pm MT	Tour of Gudmundsen Sandhills Lab
2:30 pm MT	Depart for North Platte (~ 1-hour, 30-minute drive time)
5:00 pm	Arrive at Hotel Location: 300 Holiday Frontage Rd, North Platte, NE 69101
6:00 pm	Depart for Golden Spike Tower (~ 15-minute drive time)
6:15 pm	Dinner and Tour at Golden Spike Tower Location: 1249 N Homestead Rd, North Platte, NE 69101
8:00 pm	Depart for Hotel Location: 300 Holiday Frontage Rd, North Platte, NE 69101

Day 3 – Thursday, July 31st

8:30 am	Depart for Sustainable Beef Plant Location: 1701 S Newberry Rd, North Platte, NE 69101
9:00 am	Tour of Sustainable Beef Plant
10:30 am	Depart for Cozad (~ 1-hour drive time)
11:30 am	Lunch at Darr Feedlot Location: 42826 County Rd 759, Cozad, NE 69130
12:15 pm	Tour of Darr Feedlot
1:30 pm	Depart for Kearney (~ 1-hour drive time)
2:30 pm	Tour of Fred & Pamela Buffett Cancer Center - Kearney Location: 2232 Chancellors Ave, Kearney, NE 68845
4:00 pm	Depart for Lincoln (~ 2-hour drive time)
6:00 pm	Arrive in Lincoln