### **IANR Roads Scholar Tour**

#### #IANRontheRoad

Attire: Casual dress. Some of the tour stops will involve walking outdoors, so be

prepared for Nebraska weather. You may want to bring a light jacket, hat,

and umbrella.

#### Day 0 - Monday, July 29

6:00 pm Night at the Museum at Morrill Hall

#### Day 1 - Tuesday, July 30

6:45 am	Board Bus, Hardin Hall North Parking Lot
7:15 am	Depart for Mead [est drive time 45 mins]
8:00 am	Eastern Nebraska Research and Extension Center (ENREEC) – Mead, NE
9:30 am	Depart for Columbus [est drive time 1 hr, 30 mins]
11:00 am	Lunch at The Evans House – Columbus, NE
12:15 pm	Depart for Orchard [est drive time 1 hr, 45 min]
2:00 pm	Sht'uh Farm - Orchard, NE
3:00 pm	Depart for Royal [est drive time 15 min]
3:15 pm	Ashfall Fossil Bed, State Historical Park – Royal, NE
4:30 pm	Depart for Valentine [est drive time 2 hr, 30 min]
7:00 pm	Dinner at Bolo Beer – Valentine, NE
8:45 pm	Check into hotel at Comfort Inn – Valentine, NE

#### Day 2 - Wednesday, July 31

7:00 am Depart for Fort Robinson State Park [est drive time 2 hr, 45 min, minus one hour

## time change]

8:45 am MT	Fort Robinson Visit – Crawford, NE
10:30 am MT	Depart for Scottsbluff [est drive time 1 hr, 30 min]
12:00 pm MT	Lunch at Panhandle Research and Extension Center – Scottsbluff, NE
1:00 pm MT	Panhandle Research and Extension Center Tour – Scottsbluff, NE
3:00 pm MT	Depart for Scotts Bluff Monument [est drive time 15 min]
3:15 pm MT	Scotts Bluff National Monument Tour – Gering, NE
5:00 pm MT	Check into hotel at Hampton Inn & Suites – Scottsbluff, NE
6:00 pm MT	Board bus
6:15 pm MT	<b>Dinner at Legacy of the Plains Museum</b> – Gering, NE
7:15 pm MT	Legacy of the Plains Museum Tour
9:00 pm MT	Board Bus/Return to hotel

# Day 3 – Thursday, August 1

7:30 am MT	Depart for Ogallala [est drive time 2 hrs]
9:30 am MT	Lake McConaughy Tour – Ogallala, NE
11:00 am MT	Ceder Point Biological Center – Ogallala, NE
11:45 am MT	Lunch at Cedar Point - Paxton, NE
12:30 pm MT	Depart for Jeffrey Reservoir/Brady [est drive time 1 hr, 30 mins; new time zone]
3:00 pm CT	Visit Central Public Power and Irrigation District, J-2 Hydro Power Plant – Brady/Johnson Lake, NE
4:00 pm	Depart for Lincoln, NE [est drive time 2 hr, 30 mins]
6:30 pm	Return to Lincoln